2008. június 4., szerda

A természet lágy ölén // Out to nature


A finisbe érkezett a diplomaírásom, eljött a leadás hete, ennek megfelelően még a korábbiaknál is többet foglalkoztam vele. Közben azért pár egyéb említésre méltó dolog is történt. Cyndi, az egyik kedves nő az adminisztrációról munkahelyet váltott, őt búcsúztattuk csütörtökön némi fagylalttal és egyéb meglepetéssel. Pénteken a rendes havi Birthday Social (laboros szülinapozás) soha nem látott mennyiségű gyümölcsöt vonultatott fel Marcin piacia vásárlásának köszönhetően, és egész pofás dekorációt sikerült összehoznunk. Időközben Róna Petiék befejezték fantasztikus egy hónapos körutazásukat, és végleg hazatértek: lejárt az ösztöndíjuk. Legközelebb majd otthon találkozom velük.
A hétvége igen kellemes kikapcsolódás volt, szombaton az egész labor kivonult az egyik állami parkba (Patapsco Valley State Park) piknikezni. Volt nagy gyerek sereg, grillezés, labdázás, móka és vidámság. A gondot csak az jelentette, hogy végig szakadt az eső, így nem tudtuk teljesen kiélvezni a helyet. A másik, hogy kicsit túlságosan lelkesen frizbiztem, aminek következtében sikerült elrepesztenem az egyik bordámat­-emiatt most messze nem megy olyan jól a falmászás.
Vasárnapra egész napos kajakozást terveztünk, ám az utolsó pillanatban kirándulás lett belőle, mert kiderült, hogy a helyi kölcsönző fejenként 100 dollárt számol fel a hajóbérlésért. (De nem nekünk!) Akkor már inkább sétáltunk a megcélzott patak mentén-meg benne. (Nem adtuk ettől még fel a tervünket, igyekszünk legközelebbre valami olcsóbb helyet keríteni). A Gunpowder Falls State Park különben nagyon jó hely. Kellően nyugodt, rajtunk kívül csak néhány horgász volt, így csendes és nagyon szép volt. Hódoknak és pisztrángoknak csak a nyomát találtuk, de láttunk gémeket, és két kígyót is. Élveztük, hogy végre kiszabadultunk a természetbe. Az időjárás is egész kedvező volt (igaz két felhőszakadás volt a nap folyamán), de a bátrabbak még fürödtek is a jéghideg vízben.

*****************
Last week we said good bye to Cyndi, a nice girl at the administration, who left Hopkins. Later we had an amazing amount of fruit for the monthly Birthday Social, thanks to Marcin and the H-Mart market. I got really close to finish my thesis, and it was nice to get out to nature during the weekend.
First, there was the Robofest on Saturday, the annual picnic and grilling for the entire lab. It took place in the Patapsco Valley State Park and many people brought their families. (I did not know there are so many kids.) The only bad thing was the pouring rain that prevented us from playing real frisbee outdoors.
We scheduled a river kayaking for Sunday, but it turned out in the last minute, that there is no cheap way of getting a kayak, so we ended up with hiking along (and in) the river we picked in Big Gunpowder Falls State Park. We did not regret it at all, as the weather was graceful (except for the two quick showers), the nature nice (saw big birds, trout, snakes and marks of beavers) and we had a great time. The bravest even went into the cold water, but I kept that for next time.

Nincsenek megjegyzések: