
Rakott tészta
Hozzávalók (kb. 6 személyre)
1/2 kg csavart tészta
1/2 kg darálthús
1/2 fej brokkoli
1/2 fej karfiol
2 szál répa
(esetleg cukkini vagy hasonló zöldség)
1/4 kg gomba
1 hagyma
2 tojás
2 doboz tejföl
3 tubus krémsajt
Mozarella, vagy egyéb, pl. füstölt sajt
só, bors, szerecsendió, pirosarany, petrezselyem
Elkészítés: A zöldségeket (a gombát kivéve) sós vízben megfőzzük, valamint külön edényben a tésztát is. A darált húst összekeverjük a két tojással, két tubus sajtkrémel, egy doboz tejföllel és az apróra vágott hagymával. Ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel és pirosarannyal fűszerezzük. A tepsi (jénai) aljára kis olajat öntünk, majd elterítünk egy réteg tésztát. (Húsimádók kezdhetik egy réteg kockára vágott bacon szalonnával.) A tésztára szétterítjük a húsos maszát, majd rá a leszűrt, apróra vágott zöldségeket (a gombát nyersen). Ez után következik még egy réteg tészta, amire felviszünk egy fedő réteg sajtkrémes tejfölt (lehet higitani). A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon kb. 40 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül, amíg a sajt megbarnul.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése