Régóta tartozom már azzal a recepttel, amit Andris látogatása alkalmával kreáltam. Aki bátorkodik kipróbálni, örömmel veszem a visszajelzéseit.
Ágyas csirke
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirkecomb
1kg krumpli
8 szelet bacon
1 nagy fej hagyma
20 dkg kukorica (lehet mirelit)
25 dkg gomba
1 tubus sajtkrém
1 doboz tejföl
8 szelet sajt
¼ csomó petrezselyem
fűszerek
Elkészítés: A kruplit megfőzzük, vastagabb karikákra vágjuk, és kibéleljük vele a tepsit jó szorosan (oldalt is). A bacon szeleteket és az apróra vágott hagymát enyhén megpirítjuk (csak addig, amíg a zsír kicsit kiolvad). A hagymát, az apróra vágott gombát és a morzsolt kukoricát összekeverjük a tejföllel és a sajtkrémmel, majd darált petrezselyemmel és borssal ízesítjük. Az így kapott masszát szétterítjük a krumpli ágyon. A csirkecombokat betekerjük a baconbe, és ráhelyezzük az ágyára a tepsiben. Sajtszeletekkel takarjuk be a combokat, hogy ne égjenek meg. (A jobb eredmény érdekében mondhatunk estimesét is nekik.) Addig sütjük, amíg az összes leve elfő, és aranybarnára sül.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése