2008. október 20., hétfő

Recept extra


Ezt a finom receptet a Gaál családtól kaptam útravalónak. Helyenként módosítottam rajta, de szinte mindegy, a lényeg, hogy a végeredmény jó legyen.

Elzászi almatorta

Hozzávalók egy tepsihez:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
2-3 ek rum (meg még kicsi a szakácsnak)
2 ek porcukor
1.5 kg alma
fahéj, citromhéj
2 dl tejföl
1 dl tejszín
6 tojás
3 zacskó vaníliáscukor

Elkészítés: A lisztet a margarinnal, a rummal, sóval, kis fahéjjal és a porcukorral tésztának összegyúrjuk, majd fél órára állni hagyjuk.
Az almákat (ha nem nagyon kásásak) vékony szeletekre vágva, kis vajjal 10-15 percre betesszük a sütőbe puhulni. A tojásfehérjéket keményre verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a sárgákat, a tejszínt, a tejfölt és a vaníliáscukrokat. Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük.
Egy közepes méretű tepsibe kinyújtjuk a tésztát, peremet is hagyva, majd elterítjük az almákat és ráöntjük a krémet. Addig sütjük, míg a teteje teljesen megszilárdul, és sötétbarna nem lesz.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: