2009. február 3., kedd

Utolsó hét // Last week

Ahogy ez lenni szokott, az utolsó hétre összesűrűsödtek a dolgok. Első sorban a robottal kapcsolatos teendők halmozódtak fel, amiatt kicsit több időt töltöttem a laborban. Közben megkezdődött a tavaszi félév a Hopkinson, megvolt az első szeminárium, és a közös havi születésnapozás. Kedden esett 10 centi hó, majd szerdán hajnalban komolyabb mennyiségű ónos eső ráadásnak, így az utcákat olyan jégpáncél borította, hogy Triciával csak csoszogva tudtunk bejutni a laborba. Este a város legjobb koreai éttermébe mentünk egy kellemes barbecue-zásra.
Bár eredetileg a hétvégén megint síelni terveztünk, végül nem fért bele a programba, és még így is nagy rohanás volt. Szombaton Tianéknál tartottam gulyás partit, amire legalább 15-en eljöttek, és mindenkinek nagyon ízlett. (Előételnek pálinka, ráadásnak lángos volt.) Mivel a Baltimore Ravens kiesett az utolsó fordulóban a rögbi kupából, nem vártuk annyira izgatottan az idei döntőt, a Superbowl-t, és csak az utolsó negyedet néztük Tricia barátainál. (Különben is ez volt a legizgalmasabb másfél órája a mérkőzésnek, nagy küzdelemben a Pittsburgh Steelers hódította el a kupát.)
Triciának sikerült úgy alakítania az életét, hogy csatlakozni tud hozzám puerto rico-i kirándulásomon. Eredeti tervek szerint hétfő délután indultam volna, ő pedig kedden reggel utánam. El is búcsúztam szépen mindenkitől (az utolsó pillanatig még adatokat gyűjtöttem a robottal), gyorsan pát intettem az egyetemnek és Baltimore-nak. Tirica kivitt a reptérre, becsekkoltam, majd már a hivatalos felszállási idő után közölték, hogy technkai okok miatt törölték a járatot. Jól megleptem mindenkit, amikor két órával később ismét felbukkantam a laborban, és végül is Triciával egy gépen utaztunk kedd reggel.
**********
The last week was busy. Busy with work, good programs and and preparation for departure. The spring semester began at Hopkins, so we had our first seminar and the monthly birthday social as well. Tuesday, 10 cm snow fell, followed by icy rain on Wednesday morning, so the roads were flat ice. It took us 30 minutes to toddle to lab. After a long day of work, we ate out in the town’s best Korean barbecue place.
We planned some skiing for the weekend, but it was impossible to fit that in onto our tight schedule. First, there was a nice goulash party at Tian’s place, with over 15 people and palinka, langos and some Chinese brad Tian made. On Sunday, the 43rd Superbowl was held in Florida, were the Pittsburgh Steelers triumphed in a fierce competition. We watched the last quarter at Vi’s place, after a farewell climbing.
I was planning to leave Monday afternoon to Puerto Rico, and Tricia also managed to arrange her life so she was about to join me on Tuesday. I was busy working on data collection and saying good bye to people, Tricia gave me a ride to the airport, and only after the original departure time passed did it turn out that my flight was canceled, so eventually I also took the Tuesday morning flight.

2 megjegyzés:

Petike írta...

Pittsburgh SteElers :)

Remélem jó lesz Puerto Rico, csinálj sok képet!!

T. írta...

Hehe. Igazad van! :)
Cserébe: http://picasaweb.google.com/haidegger1/PuertoRico