2011. augusztus 2., kedd

Nyári hetek // Summer (?) weeks

Graz után egy villámlátogatást tettem otthon, hogy gatyába rázzam a projektjeimet, aztán irány vissza, ezúttal Szilvivel, Petivel és Andrissal. Bécs néhány új részét fedeztük fel (a kötelező Sacher tortázás mellett), ettünk egy remek Kaiserschmarrn-t fenn, a Cobenzl kastélynál, majd pedig a belvárosban kószáltunk. Belefutottunk Habsurg Ottó temetési menetébe. Szegély résztvevők: fekete hosszú ruhában vonultak egy órán keresztül a tűző napon. Nem véletlenül kísérte őket egy csomó mentős. Délután beugrottunk Danielékhez, az új lakásukba. Kiköltöztek Hütteldorfba, ahol korábban is lakott, a város szélére, egy hatalmas kertes házba medencével, kilátással,  mindennel. Egy pár lurkó még el fog férni oda… Vacsorázni felvonultunk a kedvenc helyükre, a domb oldalában lévő Zur Wildsau kiülős étterembe, ahonnan már egész jól belátni Bécset. (Nem mellesleg remekül főznek!) Schönbrunn díszkivilágítással búcsúzott tőlünk.
Másnap a Hohe Wand különböző hüttéiben és szirtfokain folytattuk a „good life” életmódot, ellátogattunk a Puchberg am Schnee melletti vízeséshez, és ezúttal kipróbáltuk a Wasserfallwirt, Sebastianhütte házi sörét is.
A következő hétvégét a családdal Balatonon töltöttük (kellemes őszi időben), majd pedig a sűrű heti programom miatt csak péntek reggel mentem vissza WN-be. Este meglátogatott egy régi kedves egyetemi barát, aki most Graz-ban dolgozik, szombaton szülinapozni voltam Sopronban, aztán hétfő este haza, mivel úgy volt, hogy Gernot-ékkal kedden Budapesten találkozunk, de aztán mégsem. Időközben megérkezett Yashar családja, mert az utolsó héten együtt utazgatnak, de sajnos csak futólag találkoztam velük, pedig nagyon aranyosak…
 ***********
The best of the past weeks was to have Szilvi, Peti and Andris over here, and we discovered a few decent places around:
OK, I admit, we got a little obsessed with good food and drinks...

Nincsenek megjegyzések: