2011. augusztus 15., hétfő

Repülnek a napok // The days are flying

A hetek viharos gyorsasággal repülnek, és bár mindegyik nap más, egyformán pörgős, hajtós. Dolgoztam kinn is, dolgoztam itthon is, mikor hol volt épp rám szükség. Idén valami furcsa oknál fogva az emberek nem vonultak el pihenni nyárra (talán az időjárás miatt), hanem minden projekt maximumon zakatol. Szerencsére az egyik hallgatóm hajlandó volt nyári gyakorlatra kitelepülni, így ő most helyettem is helyt áll. Itthon közben lement Zsoltiék aranyhegyi esküvőpótló bulija, Vida legénybúcsúja, majd esküvője, családi vendégség, szóval programból nem volt hiány.
Hirtelen eljött az augusztus közepe, és Yashar visszarepült Kanadába. A legvégén megismerhettem a családját is. (Az utolsó napokban az a hír járta, hogy a végleg talán annyira nem is végleg, de ez majd csak később derül ki.) Minden esetre egy szolid búcsúbulit tartottunk (ami a szomszéd öreg bácsinál totálisan kiverte a biztosítékot, és melegebb tájakra küldött minket szóban és írásban is.) Hiába mondtuk neki, hogy a főbűnöst már egy hidegebb kontinensre száműztük “hangos kacagás” vétsége miatt…
Múlt hétvégén, hosszas győzködés után anyuék végre kijöttek együtt meglátogatni, míg Iboly táborban volt. Persze a logisztika nem volt egyszerű (ők Révfülöpön keresztül jöttek, én meg csak másnap reggel, az esküvő után), de remek két napot töltöttünk kinn, nagyjából a szokásos “good life” ütemtervnek megfelelően.
Első nap a Hohe Wand-ra mentünk fel, a legszebb Hanselsteig-en keresztül. Igaz esőben indultunk, és még ebédkor is hullott, de később nagyon szépen kiderült, és a Sky Walk-ról már remek kilátásunk volt. A hírhedt lyukban ereszkedtünk alá, majd pedig a Puchberg melletti vízesésnél vacsoráztunk a Sebastian hüttében. Végezetül egy kellemeset sétáltunk a naplementében Puchberg am Schneebergnél. (Ott is van nyári filmfesztivál.)
Másnap következett Bécs: kötelező programok, mint Stephansdom, Kartnerstrasse, kávézás, Kasekrainer-ezés, Ring, Hofburg, Rathaus. Megnéztük még az Albertinát, ahol a Batliner kollekció volt kiállítva, illetve ez alkalommal be lehetett jutni a hercegi lakosztályokba is. Végül sétáltunk egy jót a Belvedere parkjában, és a Zur Wildsau-ban vacsoráztunk, a város tetején.
**********
I had some good time in and outland.

Nincsenek megjegyzések: