2012. június 13., szerda

Újra munkában // Back to work

Nem mondhatnám, hogy volt időm kiheverni a jetlag-et és nyalogatni a sebeimet, mert nagyjából két órát töltöttem otthon a reptérről hazaérve, majd mentem be az egyetemre összeszedni a felszerelésemet, és már indultam is kocsival Wiener Neustadtba. (Ennek megfelelően a kávéfogyasztásom felugrott 70 km/adagra.) 
Másnap reggel öltöny-nyakkendőben, puccban, mosolyogva kellett várni az osztrák központi pályázati hivatal (FFG) embereit, akik két éves nagy-vizitjüket tartották az ACMIT-ban. Lehetőségekhez képes mindent szépen, jól elrendeztünk, egész meggyőző lett a beszámolónk. A sikert méltóképpen ünnepeltük meg. 
A következő héten is kinn voltam két napot, aminek nagy részét meetingekkel töltöttem, illetve egyszer elmentünk a srácokkal fagyizni. Hazafelé többször sikerült szinkronizálódnom Bacsival, aki mostanra már szintén Dr. lett. (A hét közepén még Szegedre kellett leugranom egy előadást tartani, közben gőzerővel zajlottak az Aurorával a pontossági mérések.) 
Mivel június végével a cég felmondta a lakásomat (mivel Yashar semmiképp nem akar ide visszaköltözni), ezért ideje volt valami komolyabb bulit szervezni megint. Végül nem volt akkora visszhangja, mint a múlt nyárinak, de azért nagyon jól szórakoztunk, és jól esett, hogy végre 4 egymást követő éjszaka ugyanott hajtottam álomra a fejemet. Vasárnap még Andris is itt volt, és Bécsben felderítettünk pár új dolgot. A legjobb egyértelműen a korábbi fegyvertár helyén/épületében lévő katonai történeti múzeum volt, ahol bizonyos hadászati érdekességek mellett (380 mm-es tarack, találatot kapott bunker, Ferenc Ferdinánd átlőtt mentéje) az épület maga volt a legfőbb látványosság, kívül és belül is. Utána elmentünk a gázraktárból átalakított bevásárlóközpontba, a Gasometer-hez, de amilyen jól néz ki kívülről, annyira üres és lepukkant volt belül. Mire a Dunanu Insel-hez értünk, a délelőtti regatta már véget ért, és a folyóparti parkolót sem találtuk meg, így egy Wanner bolt érintésével Andris hazafelé vette az irányt, én pedig visszavonatoztam Wiener Neustadt-ba. A többi nap kellemesen telt, átlagosan 12-14 óra munkával, néhány találkozóval tarkítva. Közben persze már bőven készültem a jövő heti giga via ferráta túrára, amikor is Tom-mal az alpok legnagyobb útját készüljük meghódítani. 
************
Having returned form the US, after a mere 5 hours, I was already on the road to Wiener Neustadt, driving out some demos and research equipment badly needed for the next morning Center audit. Thigs went well after all, and we surgived the major FFG visit.
Alter some time, finally I had 5 consecutive days in Austria, leaving me some time to relax (only working 12-14 hours a day). Over the weekend, we had our official Altabachgasse farewell party. Then on Sunday, we discovered the Military History Museum in Vienna with Andrew. It is in a magnificent bulding (the former armory), and the exhibit is quite good as well! The new mall nextdoor, the Gasometerwas quite diasappointing on the inside though. The appartment is getting emptied, but I still gonna have some good use of it, when we do the Königsjodler klattersteig next week with Tom!

2 megjegyzés:

kis kiki írta...

Hello

Ez az egyik kedvenc youtube-os videom. Ha minden jól megy augusztusban talán én is eljutok oda.
Sok sikert hozzá, lehet ez most már utólagos!

T. írta...

Megvolt. Elképesztően szép volt. Beszámoló hamarosan! :)