2007. december 20., csütörtök

Florida után // After Florida


Amint visszatértem Floridából, fel kellett kötnöm az alsóneműmet, hogy utólérjem magam munkaügyben. Ebben segítségemre volt az időjárás, mivel a nulla fok körüli esős, borongós idő nem nagyon kedvezett az alternatív programoknak. Szépen haladtam a munkámmal, bár még így is egy jó heti van hátra, amit jó lenne elvégezni, mielőtt hazautazom karácsonyozni. Csütörtökön és pénteken a kórházban voltunk fúrni, de az igazi koponyán nem nagyon sikerült a beavatkozás, és aztán a program is mindenféle problémákat hozott elő, de legalább fontos adatokat gyűjtöttem. Szerdán megtartottam a Magyarországról szóló bemutatómat a laborértekezleten, azt hiszem tetszett a népnek. (Érdeklődők itt megnézhetik.)
Azért nem minden a projektről szólt, szombaton elmentem Tricia-val a szomszédos Baltimore Museum of Art-ba, ahol épp a világ legnagyobb Matisse gyűjteménye van. Henri Matisse alapvetően festőnek vallotta magát, és azért kezdett szobrászkodni, hogy bizonyos kompozíciókat jobban ki tudjon dolgozni. Ennek ellenére elég sokra vitte, és számos maradandó alkotása van. A kiállítás mintegy 150 szobrot, festményt és grafikát vontultatott fel, nagyon élveztük. Vasárnap este Netta lakásán volt egy társasági vacsi, amire sütöttem jó kis crumb pie-t, hétfőn pedig Fran tartott meglepetés szülinapi bulit Hassannak. Hétvégén intéztem a jézuskázást is, az otthoni megrendeléseket, valamint végre vettem rendes ágyneműt, így már nem a hálózsákomban alszom.
A munkás év sokaknak a szerda esti Holiday Social összejövetellel ért véget, amelyen szép számmal megjelent a labor apraja-nagyja. Volt sör, bor meg olasz kaja. A idősebbek hozták a családjukat is, így gyerekek is rohangásztak mindenfele. A karácsonyi parti szolgált az e havi szülinapi megemlékezés helyszínéül is, volt köszöntés és finom csokitorta a decemberieknek. Később Wii-zéssel és mézeskalácsházépítő versennyel szórakoztattuk magunkat (ez utóbbiban mindenki díjazott lett), aztán következett a hópihe vágás és színezés, ami átment arcfestésbe.
A bulit Tian-ék házában folytatódott, ugyanis a lakótársának (Dannek) volt a Graduation (diplomázós) partija. Tipikus US házibuli volt grillezéssel, sörtölcsérrel, beer-pong-ozással, country line tánccal és a helyi sörváltóval. Kipróbálhattam a nagyon amerikai S'more-t (grillezett mályvacukor) és a Dr. Pepper Flame koktélt. Ilyen tartalmas programok mellett hamar elröpülnek a napok.

*******************************

As soon as got back from Florida I really had to work hard to catch up with my project. While I was in the South, people moved from the Robotorium area to the brand new student office in the other wing of the building. That is a nice huge cubical, but most of the folks like it. The Robotorium is more deserted now, but it may increase my productivity at least. I had my presentation on Hungary required by HAESF on Wednesday, and we did some cutting and data collection in the hospital afterwards. I managed to get some important conclusion. During the weekend finally I had some time to visit the nearby Baltimore Museum of Art that features the world's biggest collection of Matisse (primarily sculptures). We had a nice dinner and some party at Netta on Sunday and Hassan's birthday party at Fran on Monday.
The December birthday celebration and Christmas Social event at the lab was just awesome! A lot of people came, some even brought their family. Beside the good food, drinks and Wii, we also had a Gingerbreadhouse building competition and other creative fun stuff. We all had a wonderful time, and the party just sped up at Tian's place, where Dan had his graduation party. It was everything you ever wish for: beer contest, beer-pong, S'mores, Dr. Pepper Flame, country line dancing and so on.

Nincsenek megjegyzések: