2008. március 13., csütörtök

Márciusi ébredés // March opening


Miután visszatértem Los Angeles-ből, rá kellett ébrednem, hogy vészesen kevés időm maradt a március végi konferencia-határidőkig. Sebesebb fokozatba kapcsoltam munka ügyileg, de sajnos a kutatás egyik sajátossága, hogy az eredmények minősége nem feltétlen áll egyenes arányban a ráfordított idővel. Kedden átköltöztettük a kórházból a robotot a frissen elkészült Mock OR-ba (azaz Műtő-utánzatba). Richard A. Smirnow öregdiák diák olyan nagy összeget adományozott, amiből be tudtak rendezni egy szép nagy szobát műtőnek. (Erről a SurgRob-ban még fogok írni.) Nem volt egyszerű a kétmázsás robotot hármunknak feltaszigálni a furgonra, menet közben elszabadult és hasonlók. Végül csak sikerült épségben áttelepíteni, így sokkal kényelmesebben tudunk vele dolgozni.
A költöztetés nem csak a logisztikát szolgálta, szombaton került sor az egész épület hivatalos átadó-ünnepségére (Open House Celebration). Erre meghívták az összes korábbi adományozót, no meg a potenciálisokat is. A CSEB donációkból és hitelből épült fel, jelenleg négy kutatóközpont lakja. (Mi két emeletet birtoklunk.) A szombati esemény a rektor, a dékán meg az IBM vezérigazgatóhelyettesének köszöntőivel kezdődött, a szomszédos díszelőadóban. Nick Donoforio 40 éve dolgozik az IBM-nél, beszédében azt emelte ki, hogy a T alakú embereké a jövő, akik amellett, hogy egy valamiben nagyon jók, számos más téren is megállják a helyüket. A kulcs, hogy mindig legyünk részesei az eseményeknek, függetlenül attól, hogy indítjuk, vezetjük, vagy épp kétségbe vonjuk az aktuális változásokat. Ezután a tömeg bevonult az új épületünkbe, ahol ez alkalomból minden mozgott, működött. A diákok öltöny-nyakkendőben álltak a robotjaik mellett, demóztak, mindent ki lehetett próbálni. Remekül sikerült az egész, teljesen el voltak ámulva. A NeuroMate robotunk különösen jól mutatott a Mock OR-ban, nem hiába csutakoltam, pucolgattam egész héten. Azóta is mindenki megcsodálja, ha elhalad az épület mellett, mivel az egyik fal puszta üveg.
Mindezen túl annyi történt, hogy átálltunk a nyári időszámításra (-amiről kimutatták, hogy már nem is spórol energiát a megváltozott felhasználói szokások miatt.) Egyik nap teljesen bekrepált a gépem (-ezúton mondok köszönetet a kedves gyártóknak a ki-nem-tesztelt frissítésekért.) És végezetül ráébredtünk, hogy milyen isteni finom a tejbegríz fagyasztott málnával. Mindenkinek nagyon ajánlom!

*******************

Once I got back from California, I realized how less time remained till the late March conference deadlines, so had to speed up with my work. Unfortunately spending more time on research does not necessarily mean more results.
The biggest happening of the week was definitely the Open House Celebration of our building. For the official opening ceremony we cleaned up everything, arranged the research materials, and moved the robot from the Hospital to the brand new Mock Operating Room. It was named after the major donator: Richard A. Smirnow Mock OR. The opening began with a couple of speeches featuring Nick Donoforio, the vice-director of IBM. A few hundred alumni, previous donators and other prominent people came, and this evening, everything was working perfectly in the CSEB. The students were all standing next to their research equipment and demoing. The people really enjoyed playing with the da Vinci or the Neuromate. Both served very well this night.

Nincsenek megjegyzések: