2008. június 3., kedd

Ünnepek // Celebrations

Hétfőn volt Tricia 23. szülinapja, ezt megünneplendő elvittem a város legjobb tapas éttermébe. (Tulajdonképpen már a philadelphiai kirándulás is az ünneplésről szólt.) Kedden végre használtam a Gaál családtól útravalóul kapott recepteskönyvet, és főztem egy nagy adag francia hagymalevest. (Mivel cipó nem volt, kivájt bagettben tálaltam.) Közben az is kiderült, hogy nem tudom elmutogatni a nevemet siketnéma nyelven, mert a jobb kezemen a hüvelykujjam nem elég hosszú, hogy elérje a kisujjamat az "m" betűhöz. Érdekes…
A szép időnek köszönhetően minden kizöldült, már alig látszódnak az épületek a campus-on. A héten voltak a diplomaosztók és a laborból négyen is most végeztek, így volt kis házi ünneplés is. Az egyetemi buli elég nagyszabású, minden karon egész estés ceremóniát tartanak, talárba szépen beöltözve. Sajnos nem tudtam túl aktívan részt venni, mert a saját diplomám eléggé lefoglalt, így még a hétvégén sem csináltam semmi érdekeset.
Hétfőn nemzeti ünnep volt, a Memorial day, amelynek eredete a polgárháborúig nyúlik vissza. Ez alkalomból a különböző háborúkban elesett amerikai katonákra emlékeznek, és felvonulásokat tartanak országszerte, valamint zászlókat tűznek a sírokra. Volt más ünnepelni való is, Triciával fél évesek lettünk. Kihasználva a szünnapot, egy nagyon kellemes brunch-helyre (reggeli-ebéd) mentünk, és egészen kivételes finomságokat ettünk: fűszeres goffrit csirkével és kókuszos sajtkrémmel töltött francia piritóst. Később sétáltunk egy kellemeset a környéki kertes negyedben, ahol csupa csupa takaros és szép ház van. No meg persze rengeteg szürke mókus és macska...

***********************

We had something to celebrate: Tricia turned 23 on Monday! Beyond the Phili trip, we went to Mezze, Baltimore's best tapas restaurant, and the next day I cooked some French onion soup (that turned out to be easy and very tasty).
This was graduation week at Hopkins; there were ceremonies and galas every night for the different faculties, where everyone was dressed nicely in uniforms. Four guys graduated from our lab; therefore we also had a small celebration one afternoon. The next Monday was national holiday-Memorial Day-when Americans remember their lost soldiers. They celebrate it on the last Monday of May since the Ciliv war. There are street parades all around the country and they flag the graves in the national cemeteries. On the same day, we turned 6-month-old with Tricia, so we went to a nice brunch place to celebrate. they had excellent food, and it was just good to walk around afterwards in the green neighborhood of northern Baltimore.

Nincsenek megjegyzések: