2008. július 14., hétfő

Újra itt // Back to Baltimore

Az első itt töltött hetem nagyon gyorsan eltelt annak ellenére, hogy nem szakadtam meg a munkába. Fel kell vennem újra a fonalat, mert különben nem lesznek meg az eredményeim nyár végére. Itt szerencsére mindent rendben találtam, a növényeim élnek még, a lakótársak jól megvannak, és most már együtt hasítunk reggelenként a laborba bringánkon Triciával.
Időközben kiderült, hogy elfogadták az áprilisban beküldött cikkemet a BioRob konferenciára, így azon még mindneképpen részt veszek majd október végén. Ehhez meg kell hosszabbítanom az itt-tartózkodásomat pár nappal, illetve elindítottam az adminisztrációs folyamatot, amivel az ösztöndíjamat is kitolom október végéig.
Szombaton potluck party volt Fran-nél. Ez annyit tesz, hogy mindenkinek valamilyen étellel kellett megjelennie. Volt sushi, sült tőkehal, édes-savanyú csirke, ráksaláta és sok egyéb finomság. Én egy vörösboros marhapörköltet dobtam össze, ami a pácolásnak és az órákig tartó főzésnek köszönhetően igen finom lett. Új pogácsa variánsokkal is kísérleteztem, de valahogy nem akar olyan finom puha lenni, mint az otthoni. Viszont az egyértelműen látszik, hogy itt is lenne igény a sós péksüteményeket kínáló kis pékségekre. (Ha becsődöl a mérnöki karrierem, akkor nyitok egy pogácsást a new yorki metróban.) A remek vacsora után a belvárosban mulattunk még kicsit, a vasárnapot meg romeltakarítással, pihenéssel és egy kis munkával töltöttük.
**************
Time is flying here, faster than ever before! I found everything fine once I got back, but it was still hard to get back on track and pick up the work.
The paper I submitted to the BioRob conference got accepted, which means I will be there in Scottsdale at the of October. Therefore I had to extend my dates, and luckily I could also prolong my scholarship till the end of October.
We had a potluck event at Fran's place on Saturday. This means everyone had to bring a special dish. I decided to prepare a good old Hungarian beef stew in red vine. After many hours of cooking, it become soft and tasty, people ate it all up. We also had plate sushi, tuna snack, sweet-n-sour chicken, grilled cod, crab salad, cakes, melons and many more. I also made some pogácsa, but somehow I can never make it as soft as it is at home. After the dinner we went to some bars around Federal Hill.

Nincsenek megjegyzések: