2008. szeptember 2., kedd

Recept extra

Bár túl sok újítást nem vezettem be ennél a receptnél, de az eredmény elég jól sikerült ahhoz, hogy közzétegyem.

Rízsfelfújt

Hozzávalók 4 személyre:
2 marék rizs
3/4 l tej

6 tojás

20 dkg trópusi vegyes gyümölcs (konzerv)
20 dkg friss gyülölcs (pl. eper)

mazsola

kis vaj

kis zsemlemorzsa
fahéj, cukor, vaníláscukor

Elkészítés: A rízst a tejben puhára főzzük a vaníliáscukorral (esetleg lehet még hozzáadni több vanílát is). A kész tejberízshez hozzáadjuk az összevágott gyümölcsöket, a mazsolát és fahéjat. A tojásfehérjéket keményre verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 3 sárgáját és cukrot. Egy közepes tepsit vagy jénait kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A hozzávalókat mind óvatosan összekeverjük és a tepsibe öntjük, majd a tetjét finom zsemlemorzsával megszórjuk. Előmelegített sütőben, kis lángon kb. fél órát sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: