2007. október 28., vasárnap

Az első hétvégém // The first weekend



Amint láthatjátok, ismét ékezetekkel írok, ami azt jelenti, hogy megvan a saját gépem. Végül is egy nagyon aranyos HP tabletet vettem, ami reményeim szerint sokáig együtt él majd velem. Ezen túlmenően sok érdekes dolog történt az első hétvégén. Péntek este rögtön együtt mentünk vacsorázni Tiannal és Helmuth-tal, a német sráccal aki nemrég érkezett. A Dizzy Issie's nevű helyre mentünk, Tianék szerint itt van a város legjobb burgere. Én inkább egy másik specialitásukat, a marylandi ráklevest kóstoltam meg. Utána egy laza sörözésbe torkollott az este, amit még a szakadó eső sem tudott elrontani. Szombaton két buliba is hivatalos voltam, de végül nem egészen úgy sültek el a dolgok, ahogy elterveztük, mivel Marcin, aki vitt volna a preferenciaként kezelt orvostanhallgatós házibuliba ottragadt az egyetemi puccos fogadáson, és 11-kor, amikor odaértünk, már csak az utolsókat rúgta a parti. Sebaj, jól elvoltunk így is. Máris elmagyarázom, miről is van szó. Mint korábban már írtam, az egyetemi épület, amiben vagyunk most lett kész nyáron, és még mindig dolgoznak rajta. Szombat este igen puccos partit rendeztek azoknak, akik több mint 25.000 dollárral támogatták az új épületet. Errefelé az öregdiákok komoly összegeket áldoznak egykori alma mater-üknek. Pár hallgatónak kellett mennie hostnak a gazdakokat szórakoztatni. Marcin szerint az egész olyan volt, mint valamelyik hollywood-i díjátadó. Minden esetre földi halandó még a partysátor közelébe sem mehetett egész este.
A parti, ahova végül is elmentünk egy igazi amerikai Halloween házibuli volt. Balázs már korábban mondta, hogy itt nagyon komolyan veszik a beöltözést, és bár az a legklasszabb, ha magadnak csinálsz kosztümöt, elnéztünk a helyi Party City áruházba, ahol csak bulikellékeket tartanak, és ilyenkor hihetetlen mennyiségű Halloween jelmezt és kosztümöt árulnak. Gyakorlatilag bárminek fel lehet öltözni, ha van az embernek elég pénze. Este az utcán mindenféle mókás maskarák közlekednek ilyenkor (például egyszer egy komplett banán jött szembe velem), mert bár a Halloween naptárilag szerdára esik, de előtte levő hétvégén szoktak igazán ünnepelni. Szóval minimál igyekezettel a lepedőmet kicsit megszabva egy szellemet csináltam magamból, de ez is elég volt. Igaz a buliban voltak, akik egészen komoly jelmezekkel érkeztek, volt vámpírhölgy, cigánylány, Elvis és Borat is exrta igényes kivitelben.
Három nap folyamatos eső után szombaton végre kiderült, és jó idő is maradt, így vasárnap bebuszoztam a belvárosba, kicsit körülnézni. A remek első benyomásról a következő postban fogok beszámolni.

***********************************


My first weekend was full of great programs. On Friday evening we went out for dinner together. The place called Dizzy Issie's has the best burgers in downtown according to Tian, though I tried another local speciality, the Maryland crab soup. After that we spent the night with a couple of beers, and had great fun despite the heavy rain. We were invited for two parties on Saturday. As Halloween falls to Wednesday this year, people are celebrating it on the previous Saturday. Balazs told me to take it serious, so we went to the local Party City. A huge store just for party accessories and around this season, a huge load of masks, costumes, etc. If you have enough money you can completely dress up to anything. Unfortunately we missed the best part of the home party, as Marcin, who only knew the people there got stucked at the rich and famous party at the Campus. There was a fancy gala organized in a partytent to celebrate the new building we are at. Only those got an invitation who had donated more than 25.000USD. Here the alumni pay enormous amount of money to their former universities. Though we got late to the party, we still had a nice time, and saw some incredble costumes.
Sunday I finally got to get into downtown Baltimore, the next post will be about that tour.

2 megjegyzés:

maria írta...

mmmh, Tamaś, what is your costume all about? white sheet and big hands? :)

T. írta...

Actually not only: as you can see on the final version (http://picasaweb.google.com/haidegger/HLWAtLab/photo#5127603426480277778), it was a "freash dead" :) Eating up all the people...