2007. október 31., szerda

Baltimore Halloween


Október 31-én van hivatalosan Halloween, a szellemek ünnepe. ez alkalomból elsősorban a gyerekek beöltöznek mindenféle kísértetnek, és végigjárják a házakat, cukorkáért kopogtatva. A legtöbben feldíszítik portájukat, úgy várják a kicsiket. Mára a Halloween tipikus pénzköltős ünneppé vált: mindenki üzeletet akar csinálni belőle. A korábbi post-omban már írtam róla, hogy milyen hatalmas jelmez-választékkal készülnek a boltok, és minden üzletben van egy külön sarok a szezonális áruknak. A laborban LabPod dekoráló versenyt hírdettek, és mivel a zsűrizést váratlanul előrehozták délután 1-re SOS kellett mindent megcsinálnunk. Végül is nagyon jól sikerültünk, de a többiek is kitettek magukért. Volt külön kis performansz, elvarázsolt labor, dühöngő robotok
(erről van egy kis videom itt) és számos egyéb szellemes ötlet. A zsűri a tanárokból állt, és számos szempont szeirnt pontozták a műveket. Délután pizzázásra, ezeréves horrorfilm-nézésre, kosztümversenyre gyülekezett a labor apraja-nagyja. A versenyen bejutottam a legjobb négy közé "friss hulla" alakításommal, azonban a díjat végül is Smith ügynök vitte el a Mátrixból Dan alakításában. A legjobb labordekorációnak Dr. Hager-ét választották, de mindenki kapott egy külön kategóriadíjat. Este Marcin-nal csatlakoztunk a biciklis Halloween programhoz. Nagyon nagy buli volt: nagyjából 50-en tekertünk fel-alá a városban mindenféle jelmezben, miközben kísértettünk. Két videot feltettem ide és ide. Miután a biciklijeinket letettük Marcin egyik haverjánál, besétáltunk Fells Point központjába, ami a város legöregebb része, és igazi szórakozónegyed. Hatalmas tömeg volt, eszméletlen kosztümök, maszkok mindenhol. Erről is van egy kis videóm itt. A bárok, klubbok előtt kígyózó sor állt, és az emberek láthatóan nagyon élvezték, hogy gyerekek módjára bohóckodhatnak szabadon. Végül az egyik bárba azért sikerült bejutnunk, és zárásig ott mulattunk. Hazafelé kis kitérővel mentünk, hogy elkerüljük a rossz környékeket. Nagyon nagyon élmény volt!

***************************************

Halloween was really great fun. First we had to decorate our lab pods, as there was a contest on that. We decided to create a graveyard, with tho graves of all the lab people. It was very soompy! We put a lot of ketchup on the decoration as well. The others also did a great job, they had performances, cool decorations, wide robots and so on. I even have a short video on the last one here. In the afternoon, the entire lab got together to have fun. We ate pizza, wathced very old a funny horror movies and even had a costume competition. I managed to get into the finaly with my "fresh dead" installment. After the lab party we cycled to downtown with Marcin to join a couple of other people on bike and howl around the streets. I have two nice videos on that here and here. We were still in costumes, it was great fun! We ended up at Fells Point, the oldest negihborhood of Baltimore, which is a great party place now. There was a huge croud: a lot of people in great costumes and scary masks and nice girls, everyone having great fun! Here is a video on that. They were even queing up in front of all the pubs and clubs to get in. It was early already when we got back home, but was a fantastic experience!

Nincsenek megjegyzések: