2009. szeptember 8., kedd

Minneapolis // The Twin cities

Minneapolis egész kellemes hely, bár a helyiek szerint különösen szerencsések voltunk a remek idő miatt. Télen nem ritkán -20 fokig süllyed a hőmérséklet, emiatt az egész városban összefüggő zárt folyosórendszert alakítottak ki. A helyiek különösen büszkék arra, hogy milyen sportosak (tényleg sok a biciklis), és a város határában lévő tavak körüli futópályákon előbb takarítják el a havat, mint az utakon. A Mississippi folyó partján egy kellemes történelmi sétautat (Heritage trail) alakítottak ki, amelynek része a folyón kanyarban átívelő vasút híd. Elég mókás, hogy a múlt században itt állt malmok romjai körül emlékparkot alakítottak ki, mintha valami ókori lelet lenne. A város első számú látnivalója ettől függetlenül a Walker múzeumhoz tartozó szoborpark, a 300 kilós cseresznyével. (Pedig a szomszédos St. Mary templom sokkal szebb.)
Második este a laptopom borított ki, mivel nem volt hajlandó bekapcsolni. Aztán kinyomoztam, hogy típushiba, és némi hajszárítózással meg lehet szerelni, csak kellenek hozzá eszközök. Majd talán otthon. Utolsó két napra Peter is megérkezett, legalább már hallotta az előadásomat, amiről legutóbb lemaradt. Utolsó este együtt elmentünk egy kellemes görög étterembe a híres "eat street"-en. Vasárnap, az előadások után beültünk egy kávézóba dolgozni, kicsit haladtak előre a téziseim. Vasárnap este együtt repültünk Baltimore-ba, pont időben érkeztünk Tianék házibulijába. Az első három kérdés, amit kaptam (amellett persze, hogy mit keresek itt): mikor főzök? mikor sütök pogácsát? hoztam-e pálinkát? Igen, igen, igen...
********
Minneapolis made a very good impression on us. Especially with the fine weather, that was exceptional according to locals. The entire downtown is interconnected with an elevated skywalk system, to facilitate locomotion in -20 degrees. Once Peter arrived we could work a little and also visited a very nice Greek restaurant. Three of us took the same flight back to Baltimore, and were right on time to catch the end of Tian's party.

Nincsenek megjegyzések: