2009. szeptember 9., szerda

Recept extra // Recipe extra

A vasárnapi parti brokkoli maradékaira építve egész kellemes ételt sikerült alkotni.

Csőbensült brokkoli
(6 személyre)
1kg krumpli
3/4 kg brokkoli
1/2 kg gomba
1 kg darálthús
2 nagy hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 nagy doboz tejföl
20 dkg sajt
szerecsendió
só, bors

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, karikákra vágva a serpenyő alján egyenletesen szétterítjük. A darálthúst az apróra vágott hagymával és fokhagymával kis olajon serpenyőben megpirítjuk, borssal, sóval ízesítjük. A brokkolit fedél alatt kis vízzel és szerecsendióval megpároljuk. A húst egyenletesen szétterítjük a krumplin, rá a laposra vágott brokkolit. Ízlés szerint még fűszerezzük. A tejfölt egyenletesen elkenjük a tetején (kis vízzel érdemes kikeverni), a megmosott gombát szeletekre vágva elrendezzük a tetején, és megszórjuk reszelt sajttal. Fedél alatt 25 percet sütjük, majd nélküle, amíg aranybarna nem lesz. Tejföllel, sajttal, savanyúsággal tálaljuk! Jó étvágyat!
********
There was a lot of broccoli leftovers after the weekend party, so I came up with some food:

Layered broccoli
(serving app. 6)

2 pounds potato
1.5 pounds broccoli
1 pound mushroom
2 pounds ground beef
2 big onions
3 pieces of garlic
2 big sour creams
1/2 pound cheese
nutmeg
salt, pepper

Preparation: Boil the potato, peel, slice and layer in a baking plate. Steam the broccoli with some salt and nutmeg under a cover. Fry the meat with the cut onion and garlic in a pen on a bit of oil. Add salt and pepper! Spread the meat over the potato, then cover it with the sliced broccoli. (add more nutmeg and other spices if you wish). But sour cream on the top (add a little water to make it fluid enough), then the sliced mushroom. Top it with cheese. Bake it in the oven for about 25 min covered, then remove the cover and continue until it gets brown on the top. Serve with sour cream and cheese. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: