2012. január 2., hétfő

Évvége // End of year

Tavalyi utolsó ACMIT-os körömről 23-án értem haza, így nem sok időm maradt a karácsonyi lázra, de végül is minden rendben volt, békésen eltöltöttük az ünnepeket, és 26-án este már indultunk is ki Andrissal és Zsófival egy hét nassfeldi síelésre. Tíz nappal korábban még hezitáltunk, hogy lemondjuk-e, mert alig volt hó, és nem voltak jók a kilátások, de végül remek körülmények között síeltünk, és bőven volt elég hó, sőt, még a nap is sütött. Első este Wiener Neustadtban megálltunk még, és elkezdtük pusztítani a karácsonyi maradékokat, amik gyakorlatilag egész hétre kitartottak. 
A szállásunk Mellweg city központjában volt (olyan kicsi falu, hogy még a GPS-en sincs rendesen rajta), így a helyi fiatalokkal való megismerkedésről le kellett mondanunk, mivel csak pár tehén lakott a közelben. Első nap még csak a zúzmarától volt fehér a völgy, aztán két nap alatt esett 10-15 centi hó, ami nagyon jót tett a panorámának és a pályáknak is. A Szilvesztert egy étteremben kezdtük, ahova fergeteges bulit ígértek, de mivel ez nem látszott nekünk valónak (csak osztrák nyugdíjasok voltak), inkább átmentünk egy hüttébe a sípálya alján Hermagorban (ahol viszont főként 16 évesek mulattak).
Utolsó napra elég zord idő lett, így kevésbé fájt a szívünk, hogy ott kellett hagynunk a pályákat. (Hazafelé meg még megálltam az ACMIT-ban dolgozni egy kicsit.)
Az élményről az alábbi videó mindent elmond.
********


Once survived the epic food flood at Christmas, we packed up for a week of skiing in Nassfeld, Austria. The good treat continued. Not only we had all the delicious leftovers from Christmas and lovely wine, but also the great local hütte meals as well. Despite all predictions, we had wonderful snow and decent weather. Played a lot of games, had a lot of laughs and even survived New Year's Eve. Since both Andis and Zsófi are excellent skiers, we had enormous fun taking skiing videos and nice pics. We decided to continue the year like this. 

Nincsenek megjegyzések: