Kiscsaládom ismét megbízott bennem, és a tavalyi után megint én állhattam elő a karácsonyi menüvel. Új és régi egyaránt volt: egy sütőtökös-gombás zöldségkrémlevest készítettem, utána pedig a jól bevált harcsapaprikás következett (Sanyi után szabadon), végül pedig egy improvizált túróssüti.
Harcsapaprikás
(4 személyre)
60 dkg harcsafilé
4-5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
20 dkg zöldpaprika (2-3 db)
20 dkg paradicsom (2-3 db)
2 gerezd fokhagyma
3 pohár tejföl
1 csomag csuszatészta
25 dkg túró
só, fűszerpaprika
Elkészítés: "Gyakorlatilag ugyanúgy kell hozzáállni, mint egy normál pörkölthöz. Mivel a hal nagyon hamar megfő, a zöldségek viszont nem, a hagymás-paprikás-paradicsomos alapot főzni kell kb. 45 percig, majd leturmixolni, és csak ezután kerül bele a kockákra vágott hal. Együtt már csak kb. 15-20 percig kell főzni. A végén a szaftjából kiveszünk, 1 pohár tejföllel és kis liszttel bekeverjük, visszaönjük és megrottyantjuk."
A csuszatésztát megfőzzük, majd a túróval kikevert tejföllel elterítjük egy tepsiben, és addig sütjük, amíg a tészta széle aranybarna nem lesz. Ízlés szerint tejföllel, pörccel tálaljuk.
A csuszatésztát megfőzzük, majd a túróval kikevert tejföllel elterítjük egy tepsiben, és addig sütjük, amíg a tészta széle aranybarna nem lesz. Ízlés szerint tejföllel, pörccel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Az alaprecept Csapó Katalin: Ízek városa - Budapest című könyvéből származik, és Sanyi adaptálta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése